Βιογραφικό


Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του σε ηλικία 21 ετών γράφοντας μουσική για το θέατρο Έρευνας - Δημήτρη Ποταμίτη.

Ο Γιώργος Μαγουλάς (Yiorgos Magoulas - Αθήνα, 1970) είναι βραβευμένος συνθέτης και ενορχηστρωτής. 

Σπούδασε κλασική κιθάρα, σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση μουσικών συνόλων στην Αθήνα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στην συνέχεια στο Λονδίνο (Morley College of London). Απέκτησε το «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σολίστ Κιθάρας» με Άριστα Παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση από την τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου καθώς και τα πτυχία "Αρμονίας", "Αντίστιξης" και "Φούγκας". Δάσκαλοί του υπήρξαν μεταξύ άλλων οι μαέστροι Μιχάλης Ροζάκης, Δημήτρης Γ. Καψωμένος και Δημήτρης Δραγατάκης.

κυκλοφορούν έξι CD με ορχηστρικές συνθέσεις του

Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έξι CD με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του: "Gaia" (1994), "Mediterranean Myths" (2008), "Passage To Asia" (2010), "Dust" (2012), "The Silk Road" (2016) και "Promise" (2018) ενώ συμμετέχει με συνθέσεις του σε πολλά CD compilations, συλλογές στο εξωτερικό

Βραβεύσεις - Διακρίσεις

Το 1991 έπειτα από διαγωνισμό επιλέγεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 8η Διεθνή Biennale στη Βαλένθια της Ισπανίας. 

Το 1995 βραβεύτηκε με "Χρυσό Ερμή" στο 5ο "Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμιση" για τη μουσική του στην τηλεοπτική καμπάνια της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας "TELESTET".

Έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, τηλεόραση, θέατρο και μουσική για ορχήστρα.

Μεταξύ των περίπου 150 ντοκιμαντέρ στα οποία έγραψε πρωτότυπη μουσική συμπεριλαμβάνονται ντοκιμαντέρ για το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», σειρές ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ όπως η σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φωτεινά Μονοπάτια», η βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ «Εμπόλεμη Ζώνη» και «Ορίζοντας» του Σωτήρη Δανέζη στο MEGA Channel.

Διεθνή Καριέρα...

Το 2000 παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το ορατόριο του με τίτλο "PROPITIATION" έπειτα από ανάθεση της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

To 2014 εμφανίστηκε ως σολίστας και συνθέτης στο Winter Jazz Festival των Βρυξελλών στα πλαίσια των εορτασμών για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει γράψει μουσικές σε ταινίες διεθνούς παραγωγής όπως των Venetia Evripiotou, Christine Schmitthenner και Philip Bloom. 


Συνοπτικά


Ίδρυσε και διευθύνει την Alter Move Orchestra με την οποία το 2018 ηχογράφησε CD με ορχηστρικές συνθέσεις του.

Από το 1994 εργάζεται ως καθηγητής κλασικής κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών σε διάφορα ωδεία.

Έργα του έχουν παιχτεί από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Alter Move Orchestra και ορχηστρικά σύνολα σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο.

ακολουθήστε μας στο διαδίκτυο

facebook         youtube          instagram

© Yiorgos Magoulas 2022
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε