Σχετικά
με το έργο του Γιώργου Μαγουλά

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε ηλικία 21 ετών γράφοντας μουσική για το θέατρο Έρευνας - Δημήτρη Ποταμίτη.


Ο Γιώργος Μαγουλάς (Yiorgos Magoulas - Αθήνα, 1970) είναι βραβευμένος Έλληνας συνθέτης και ενορχηστρωτής. 

Σπούδασε κλασική κιθάρα, σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση μουσικών συνόλων στην Αθήνα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στην συνέχεια στο Λονδίνο (Morley College of London). Το 1992 απέκτησε το «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σολίστ Κιθάρας» με Άριστα Παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση από την τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου ενώ δάσκαλοί του υπήρξαν μεταξύ άλλων οι μαέστροι Μιχάλης Ροζάκης, Δημήτρης Γ. Καψωμένος και Δημήτρης Δραγατάκης.


Σολίστ κλασικής κιθάρας


Έχει κυκλοφορήσει τρία CD : "Gaia" (1994-ΕΛΛΑΔΑ) , "Mediterranean Myths" (2008-USA) , "Passage To Asia" (2010-ITALY). 

Το 2000 παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το ορατόριό του "PROPITIATION" έπειτα από ανάθεση της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Ενώ το 2014 εμφανίστηκε ως σολίστας και συνθέτης στο Winter Jazz Festival των Βρυξελλών στα πλαίσια των εορτασμών για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .


Έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, τηλεόραση, θέατρο και μουσική για ορχήστρα.


Μεταξύ των περίπου 150 ντοκιμαντέρ στα οποία έγραψε μουσική συμπεριλαμβάνονται ντοκιμαντέρ για το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», σειρές ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ, τη βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ «Εμπόλεμη Ζώνη με τον Σωτήρη Δανέζη» και «Ορίζοντας» του MEGA Channel κ.α. Σήμερα συνεργάζεται με την ΕΡΤ σε μια σειρά οδοιπορικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φωτεινά Μονοπάτια».

Το 1991 έπειτα από διαγωνισμό επιλέγεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 8η Διεθνή Biennale στη Βαλέντσια της Ισπανίας. Το 1995 βραβεύτηκε με "Χρυσό Ερμή" στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης για τη μουσική του στην τηλεοπτική καμπάνια της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας "TELESTET".


Είναι μαέστρος της "Μεικτής Νεανικής Ορχήστρας".


Απο το 1994 εργάζεται ως καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο. 

Το 2014 ανέλαβε τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή, μαέστρου και ενορχηστρωτή της Μεικτής Νεανικής Ορχήστρας. 

Έργα του έχουν παιχτεί σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο.