Βιογραφικό


Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του σε ηλικία 21 ετών γράφοντας μουσική για το θέατρο Έρευνας - Δημήτρη Ποταμίτη.

Ο Γιώργος Μαγουλάς (Yiorgos Magoulas - Αθήνα, 1970) είναι βραβευμένος συνθέτης και ενορχηστρωτής. 

Σπούδασε κλασική κιθάρα, σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση μουσικών συνόλων στην Αθήνα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στην συνέχεια στο Λονδίνο (Morley College of London). Το 1992 απέκτησε το «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σολίστ Κιθάρας» με Άριστα Παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση από την τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου ενώ δάσκαλοί του υπήρξαν μεταξύ άλλων οι μαέστροι Μιχάλης Ροζάκης, Δημήτρης Γ. Καψωμένος και Δημήτρης Δραγατάκης.

Σολίστ κλασικής κιθάρας

Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έξι CD με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του: "Gaia" (1994-France), "Mediterranean Myths" (2008-USA), "Passage To Asia" (2010-JAPAN), "Dust" (2012-USA), "The Silk Road" (2016-ITALY) και "Promise" (2019-Ελλάδα) ενώ συμμετέχει με συνθέσεις του σε πολλά CD compilations, συλλογές στο εξωτερικό

Mαέστρος της Alter Move Orchestra

Το 1991 έπειτα από διαγωνισμό επιλέγεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 8η Διεθνή Biennale στη Βαλένσια της Ισπανίας. Το 1995 βραβεύτηκε με "Χρυσό Ερμή" στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης για τη μουσική του στην τηλεοπτική καμπάνια της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας "TELESTET".

Έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, τηλεόραση, θέατρο και μουσική για ορχήστρα.

Μεταξύ των περίπου 150 ντοκιμαντέρ στα οποία έγραψε πρωτότυπη μουσική συμπεριλαμβάνονται ντοκιμαντέρ για το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», σειρές ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ, τη βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ «Εμπόλεμη Ζώνη» και «Ορίζοντας» του Σωτήρη Δανέζη στο MEGA Channel κ.α. Ενώ για τρίτη συνεχή χρονιά συνεργάζεται με την ΕΡΤ στη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φωτεινά Μονοπάτια».

Το 2000 παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το ορατόριό του με τίτλο "PROPITIATION" έπειτα από ανάθεση της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Tο 2014 εμφανίστηκε ως σολίστας και συνθέτης στο Winter Jazz Festival των Βρυξελλών στα πλαίσια των εορτασμών για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια χρονιά, το 2014 ανέλαβε τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή της Alter Move Orchestra.

Από το 1994 εργάστηκε ως καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο.

Έργα του έχουν παιχτεί σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο.

ακολουθήστε μας στο διαδίκτυο

facebook         youtube          instagram